Research

Ondanks dat de prestaties van boards van institutioneel belang zijn, hebben wetenschappers nog steeds een beperkt begrip van de processen in de boardroom. Het blootleggen van deze 'black box' van de besluitvorming in de boardroom, vereist directe observatie van wat er in de boardroom gebeurt en het overwinnen van vele methodologische uitdagingen. Het onderzoeken van dit soort dynamische processen is niet eenvoudig. Daarom streeft Marilieke deze boardroomprocessen kwalitatief te verkennen, en via samenwerking met allerlei partners en in verschillende teams, de vele methodologische, ontologische en epistemologische uitdagingen die ermee gepaard gaan, te overwinnen.

Marilieke werkt o.a. samen met het Center for Boards and Executive Leadership Development van de Vrije Universiteit. Regelmatig organiseert zij samen met dit Center 'Academic Paper Discussion' sessions waarin mensen uit de praktijk en uit de wetenschap samenkomen om de dilemma's in de boardroom te bespreken aan de hand van een wetenschappelijk artikel. Vier van haar papers zijn 'under review' bij wetenschappelijke journals. 

Als u meer wilt weten, suggesties heeft of wil bijdragen aan het openen van de 'black box' in de boardroom, gelieve contact op te nemen met Marilieke.