Over


Moeder van drie zonen I Getrouwd I Amsterdam I Zus & Broer I Geboren in Filippijnen I Economie I Arthur Andersen I Het Consulaat I Reconsulting I Vrije Universiteit I Vrienden

Marilieke (1969) heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur in leiderschap en verandering. Ze verdedigt haar dissertatie op 14 oktober 2020 over “hoe de ongezegde de strategische besluitvorming in besturen beïnvloedt” op de Vrije Universiteit in Amsterdam (supervisors Prof.dr Svetlana Khapova and Prof.dr. Erik van de Loo). Door haar werk heeft Marilieke een methode ontwikkeld die de besluitvorming van het bestuur verbetert, rekening houdend met bestuursregels, codes en routines.

Ze combineert het geven van lezingen over strategie realisatie voor het VU Finance and Control programma met advieswerk over effectiviteit aan boord, zelfevaluaties, strategie en leiderschap. Momenteel werkt ze ook aan een managementboek in samenwerking met de Nederlandse uitgeverij Business Contact over board besluitvormingsprocessen. Tijdens haar promotie kreeg Marilieke van de Autoriteit Woningcorporaties de opdracht om te onderzoeken hoe bestuurders de risico's van langdurig aangestelde CEO's bewaken. Ze publiceerde in 2019 het Nederlandse rapport 'Kracht en Tegenkracht'.