Zelfevaluatiebegeleiding van bestuurlijke gremia

Een effectieve zelfevaluatie is essentieel voor elk bestuursorgaan. Marilieke biedt begeleiding om inzicht te krijgen in samenwerking, relaties met stakeholders en strategische effectiviteit. Haar aanpak is gebaseerd op haar promotieonderzoek over de invloed van het ongezegde op besluitvorming in de boardroom en haar ervaring in het begeleiden van raden. Gezien de invloed en macht van RvC/T en RvB, is het cruciaal dat bestuurders en commissarissen zich bewust zijn van hun samenwerking, kwaliteiten, valkuilen en het effect van hun gedrag op anderen. Marilieke helpt bij het productief voeren van deze gesprekken, zodat samenwerking en strategische doelstellingen worden verbeterd. Wilt u meer weten over hoe Marilieke uw zelfevaluatie kan begeleiden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Interactieve Lezingen, Workshops en Dialogen

Via interactieve sessies biedt Marilieke meer dan kennisoverdracht. Ze probeert zoveel mogelijk een dialoog te entameren over lastige onderwerpen, soms ook - afhankelijk van de vraag - aan de hand van speciaal ontworpen simulaties om het ongezegde te ervaren. Denk aan onderwerpen zoals: Governance paradigma's, dilemma’s en stille conflicten, Macht en tegenmacht, Risico's bij langzittende bestuurders, Spreek- en zwijgculturen, Leiderschap en voorzitters-stijlen, Omgaan met verschillen en conflicten, Het ongezegde bespreekbaar maken, Diversiteit in de boardroom, Strategie realisatie, strategische dialoog en het ongezegde, De Papieren Macht. Bent u geïnteresseerd in een interactieve sessie die uw bestuur of team naar een hoger niveau tilt? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen werken we aan een toekomstgerichte en effectieve bestuurscultuur.

(Actie)Onderzoek over Governance en het Ongezegde

Als actieonderzoeker richt Marilieke zich op het ontdekken van wat goede governance werkelijk betekent. In haar rollen als docent, dialoogfacilitator, conflictmediator, onderzoeker, boekenschrijver en wetenschapper werkt zij voortdurend aan het verbeteren van besluitvorming en spreekcultuur in de boardroom. Haar promotieonderzoek richtte zich op hoe het ongezegde de strategische besluitvorming beïnvloedt. Dit onderzoek leidde tot methoden die de governance in zowel de publieke als private sector verbeteren. Actieonderzoek is een participatieve en cyclische benadering gericht op praktische oplossingen en positieve veranderingen. Het omvat samenwerking, herhalende cycli van planning, actie, observatie en reflectie, en voortdurende verbetering. Wilt u meer weten, neem contact met ons op.